Kutya riasztó túrázóknak

Sokan szeretnek és szívesen járnak természetbe, akár nagyobb túrákra, akár csak kisebb egy-két órás sétákra. Megtehetjük ezt Budapest külvárosi negyedeiben, ahol már közelebb van a természet, az erdők, rétek, ugyanakkor a belvárosban is, a Margit szigeten például. Vidéken egyszerűbb a helyzet, ott könnyebben jutunk ki zöld területekre. A természetben való séta, túrázás azonban hordozhat magában veszélyeket, pláne vidéken, vagy külvárosi területen. Ezért lehet fontos, hogy legyen nálunk kutya riasztó, vagy gázspray.

Hírekben sokszor hallhatunk olyan tragikus esetekről, hogy bicikliző gyerekekre, emberekre támadtak kóbor kutyák, vagy csak olyan állatok, melyek kiugrottak a kerítésen. Olyan is előfordul, hogy egy-egy háztájon nincsenek rendesen tartva az ebek, azok ki-be járnak a területről. A kerítés nincs rendesen megcsinálva, vagy egyáltalán nincs. Többnyire az ilyen helyeken az állatokat nem is tartják túl emberséges körülmények között, azok elvadulhatnak és sokkal esélyesebb, hogy veszélyessé válnak az emberre.

Ha elmegyünk túrázni, alaposan össze kell válogatnunk, hogy mit viszünk magunkkal. Szerintem fontos, hogy az ember minden eshetőségre felkészüljön, legyen nálunk kutya riasztó is. Ezekből kapható kézben hordozható, ultrahangot kibocsátó verzió, melyet könnyen csuklónkra erősíthetünk. Elemmel működik és igen sokáig bírja.

A kutya riasztó működési elve a következő: ultrahangos frekvenciatartományban jeleket kibocsátva a célterületre irányítjuk, az állat irányába, amely ettől megzavarodik és megfutamodik. Ezt a hangtartományt csak az állatok hallják, embereknek nem bántó egyáltalán. Több féle kutya riasztó kapható, különböző méretben, teljesítményben, kinézetben és árban.

 

Sokkal biztonságosabbá válhat egy-egy természet közeli kaland, sétálás, túra. Bár érdemes csapatban mennünk, de ha egyedül, vagy csak páran kelünk útra, legyen nálunk kutya riasztó. Sokkal jobban ki tudunk kapcsolódni, ha tudjuk, hogy kevésbé kell tartanunk a megvadult állatok fenyegetésétől.kutyariasztó

Kutya riasztó nem csak kutyák ellen

Attól függően, hogy merre túrázunk, előfordulhat, hogy nem csak kutyákkal találhatjuk szembe magunkat. Érhet meglepetés minket más állatok által is. Többnyire vadakra gondolok. Róka, szarvas, őz, vaddisznó, mind-mind őshonos Magyarországon. Ezek az állatok bár többnyire nem veszélyesek, azért előfordulhat, hogy egy kis kölykeit védő vaddisznó ellenünk fordul. Vagy egy veszett róka is veszélyes, a szájában hordozott rengeteg fertőzés és bacilus komoly betegségeket alakíthat ki harapás esetén. Jobb megelőzni, mint utólag menni orvoshoz.

 

Köszi a megosztástShare on FacebookShare on Google+

Comments are closed.