Bemutatkozás

A keszthelyi kutyaiskola a 80-as évek elején alakult. A MEOE tagjaként sportkutyák képzése hobbi célból
( világversenyeken való részvétel ) és évi két engedelmes tanfolyam levezénylése tartozik fõbb tevékenységi körünkbe. Célunk, hogy minden problémával hozzánk forduló kutyabarátnak segítséget nyújtsunk. Sportkutyák képzése révén tartunk örzõ-védõ, engedelmes foglalkozást és nyomozást is.
Minden tavasszal és összel 3 hónapos engedelmes tanfolyamot indítunk kutyafajtától függetlenül, mely egyben kutyavezetõi tanfolyam is. Kutyaiskolánk a fejlett kiképzõi ismeretekkel rendelkezõ országok tematikájával tanít.
A kutyaiskola nevét, fémjelzi megannyi világbajnokságon való részvétel, fázisgyõzelem, és hazai országos versenyeken elért eredmény. Az iskola nem fajtacentrikus, így nálunk minden kutya megtalálja a kikapcsolódást.
Minden nyár közepén kutyás tábort rendezünk már 20 éve, töretlen sikerrel. Az idén már a 21. táborra készülünk. Neves szakembereket hívunk meg, akik elõadások keretében mondják el tapasztalataikat a kutyák viselkedéseirõl, helyes tartásáról és a kutyakiképzésrõl.

A keszthelyi kutyaiskola másik célja a Schnauzer fajta megszerettetése a nagyközönséggel, valamint ezen fajta magyarországi egyedeinek munkaképesség, egészség és idegrendszer fejlesztése.
Magyarországon jelenleg 11-12 munkavérvonalú, a fajta elvárható viselkedésének megfelelt Schnauzer kutya található. Ebből 5 a keszthelyi kutyaiskola állandó tagja. Célunk ezen egyedek számának növelése, visszaszorítva ezzel a viselkedésbeli és egészségi problémákkal küzdő egyedek számát. Tehát egyszerübben megfogalmazva, olyan kutyák kerüljenek családokhoz, kiképzőkhöz, amelyek családbarátok, könnyen taníthatóak, nem gorombák és ami a legfontosabb egészségesek egy egész életen át.